Αρθρογραφία

Ανεξάρτητα από το ποιος ορισμός μπορεί να δοθεί για την επιτυχία, αυτή συνήθως αντιμετωπίζεται ως ένας εφήμερος και συχνά αόριστος ή ακατόρθωτος στόχος. Χρειάζεται εμπιστοσύνη, πάθος, δυναμισμός και έντονη προσπάθεια για να επιτύχετε τους στόχους σας και να αναγνωρίσετε την επιτυχία σας, όταν τα έχετε καταφέρει.

Το παρακάτω άρθρο φιλοξενεί λόγια 22 διακεκριμένων στελεχών επιχειρήσεων και επιχειρηματιών, οι οποίοι εκμυστηρεύονται το κλειδί της επιτυχίας τους.

Πάντα έκανα πράγματα για τα οποία δεν ήμουν ολοκληρωτικά έτοιμη να κάνω. Νομίζω ότι αυτός είναι ένας τρόπος για να αναπτύσσεσαι και να ωριμάζεις. Όταν υπάρχει αυτή η στιγμή του ‘Δεν είμαι πραγματικά σίγουρος ότι μπορώ να το κάνω αυτό’, και ύστερα καταφέρνεις να ξεπεράσεις αυτές τις στιγμές και να υπερκεράσεις τα εμπόδια, τότε έχεις καταφέρει να πραγματοποιήσεις ένα επίτευγμα και μία σαφή πρόοδο.

                        MARISSAMAYER, Διευθύνων Σύμβουλος (CEO) της Yahoo

Βρείτε έναν τρόπο να λέτε ναι σε νέες προκλήσεις. Πείτε ναι σε προσκλήσεις σε μία νέα χώρα, ανταποκριθείτε θετικά σε νέες φιλίες, πείτε ναι σε καινούριες γνώσεις και πληροφορίες. Το ‘ναι’ είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να αποκτήσετε την πρώτη σας δουλειά αλλά και να πάρετε την επόμενη δουλειά καθώς και ο τρόπος να γνωρίσετε το σύντροφο της ζωής σας, ακόμη και να αποκτήσετε τα παιδιά σας.”

                                               ERIC SCHMIDT, Executive Chairman της Google

 

“Το Alibaba δεν είναι απλά μία δουλειά. Είναι ένα όνειρο. Είναι ένας σκοπός. Αφήστε τους επενδυτές της Wall Street να μας καταριούνται, αν θέλουν."

     JACKMA, Ιδρυτής και Εκτελεστικός Πρόεδρος της Alibaba Group Holding

“Κάνε τη δουλειά. Εργάσου σκληρότερα, καλύτερα, πιο γρήγορα από τους άλλους. Σκέψου γρηγορότερα, βαθύτερα και πιο διορατικά από τους άλλους. Ξεπέρασε τις δικές σου προσδοκίες. Δεν υπάρχει σύντομος δρόμος για την επιτυχία.”

                  MARKCUBAN, Ιδιοκτήτης της ομάδας της ομάδας μπάσκετ του ΝΒΑ Dallas Mavericks και της αλυσίδας Landmark Theatres.

Οι άνθρωποι γενικώς θέλουν να συνεργάζονται με κάποιον που συμπαθούν. Εάν ο κόσμος σας συμπαθεί, τότε οι πιο πολλοί θα θέλουν να κάνουν δουλειές μαζί σας.

BARBARACORCORAN, Ιδιοκτήτρια της κτηματομεσιτικής εταιρείας Corcoran

 

“Δεν μπορείτε να συνδέσετε τις κουκκίδες κοιτώντας μπροστά, μπορείτε να τις συνδέσετε μόνο κοιτάζοντας πίσω. Έτσι, θα πρέπει να έχετε πίστη ότι οι κουκκίδες θα καταφέρουν να ενωθούν με κάποιον τρόπο στο μέλλον σας.”

                     STEVEJOBS, Συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Apple

 

“Αυτό είναι κατά τη γνώμη μου το μεγαλύτερο πρόβλημα με τον ανταγωνισμό: μας κάνει να επικεντρωνόμαστε στους ανθρώπους γύρω μας και ενώ γινόμαστε καλύτεροι στα πράγματα στα οποία ανταγωνιζόμαστε, ξεχνάμε οτιδήποτε άλλο είναι σημαντικό ή ανώτερο ή πραγματικά πιο ουσιώδες στον κόσμο μας.”

PETERTHIEL, Συνιδρυτής της PayPal και από τους πρώτους επενδυτές του Facebook

Εάν η στρατηγική σας είναι εστιασμένη στον ανταγωνισμό, θα πρέπει να περιμένετε εωσότου κάποιος ανταγωνιστής κάνει την πρώτη κίνηση. Η πελατοκεντρική προσέγγισησας επιτρέπει να είστε περισσότερο πρωτοπόροι.”

           JEFBEZOS, Ιδρυτής και CEO της Amazon.com και ιδιοκτήτης της εφημερίδας Washington Post

“Εάν αγαπάτε αυτό που κάνετε και είστε πρόθυμοι να κάνετε ότι χρειαστεί για να επιτύχει, τότε αυτομάτως καθίσταται εφικτό. Και θα αξίζει κάθε λεπτό που ξοδεύετε μόνοι σας μέσα στη νύχτα καθώς σκέφτεστε και ξανασκέφτεστε τι είναι αυτό που θέλετε να σχεδιάσετε ή να χτίσετε.”

STEVEWOZNIAK, Συνιδρυτής της Apple

 

“Η ισορροπία στη συνεργασία είναι ένας μακροπρόθεσμος αγώνας. Είναι μια διαρκής δουλειά. Φαντάζει όμως ιδιαίτερα συναρπαστική. Με τον τρόπο αυτό η εργασία γίνεται πιο έντονη από ποτέ. Δεν μπορώ να καταλάβω πως κάποιοι τα καταφέρνουν χωρίς εταίρους.”

KATIABEAUCHAMP, Συνιδρύτρια του Birchbox

“Πρέπει να είστε γεμάτοι αυτοπεποίθηση καθώς αντιμετωπίζετε τον κόσμο καθημερινά, χωρίς όμως να είστε ιδιαίτερα αλαζόνες. Όποιος νομίζει ότι μπορεί να κερδίσει τα πάντα, τελικά αναδεικνύεται ως ο μεγάλος χαμένος.”

       DONALD TRUMP, ΠρόεδροςτουThe Trump Organization καιιδρυτήςτηςαλυσίδαςTrump Entertainment Resorts.

“Η επιτυχία είναι ένας άθλιος δάσκαλος. Παρασύρει έξυπνους ανθρώπους στο να νομίζουν είναι αδύνατον να χάσουν.”

BILLGATES, Ιδρυτής της Microsoft

Τελειοποιείστε την κάθε λεπτομέρεια και περιορίστε τον αριθμό των λεπτομερειών που πρέπει να τελειοποιηθούν.

JACKDORSEY, Συνιδρυτής του Twitter

Μην παίζετε παιχνίδια που δεν τα κατανοείτε, ακόμη και όταν βλέπετε τους άλλους γύρω σας να πλουτίζουν από αυτά.

TONYHSIEH, Ιδρυτής και CEO της Zappos

“Η πιο σημαντική επιλογή σταδιοδρομίαςπου θα κάνετε είναι το ποιον θα παντρευτείτε. Έχω ένα θαυμάσιο σύζυγο και είμαστε 50/50.”

SHERYLSANDBERG, Διευθύντρια Επιχειρησιακών Λειτουργιών του Facebook

 

“Διαβάστε το βιβλίο του SteveMartin με τίτλο «BornStandingUp». Σοβαρά. Γίνετε τόσο καλοί ώστε να μην μπορούν να σας αγνοήσουν”.

           MARK ANDREESSEN, ΣυνιδρυτήςτουNetscape καιτηςεταιρείας venture capital Αndreessen-Horowitz

“Να θυμάστε, η παγκόσμια γλώσσα δεν γράφεται, δεν αποστέλλεται ηλεκτρονικά, ούτε μιλιέται. Γίνεται αντιληπτή μέσω της συναισθηματικής νοημοσύνης”.

                           ANGELAAHRENDTS, αντιπρόεδρος του τομέα λιανικών και online πωλήσεων της Apple, πρώην διευθύνουσα σύμβουλος της Burberry

“Τα προϊόντα εξελίσσονται βασισμένα σε προβλέψεις που μοιραία καταλήγουν να είναι παρωχημένες. Αυτή είναι η αδυναμία του κάθε κατεστημένου φορέα και η ευκαιρία εκκίνησης για κάθε νέα επιχείρηση.”

               AARONLEVIE, Συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας λογισμικού Box.

“Η μητέρα μου, με δίδαξε να μην κοιτάω ποτέ πίσω μετανιώνοντας, πάρα μόνο να προχωράω μπροστά, στο επόμενο βήμα. Με εκπλήσσει αφάνταστα η ποσότητα του χρόνου που καταναλώνουν οι άνθρωποι εμμένοντας στις αποτυχίες τους αντί να καταναλώνουν αυτή την ενέργεια σε ένα νέο project.”

RICHARDBRANSON,ιδρυτής της Virgin

Χρειάζονται είκοσι χρόνια για να χτίσεις μια φήμη και μόλις πέντε λεπτά για να την καταστρέψεις.Έχοντας υπόψη αυτό, αλλάζει ο τρόπος με τον οποίο ενεργείς.

WARREN BUFFETT, CEO της Berkshire Hathaway Inc.

 

“Το μεγαλύτερο ρίσκο είναι να μην παίρνεις κανένα ρίσκο… Σε έναν κόσμο που αλλάζει ραγδαία, η μόνη στρατηγική που εγγυάται την αποτυχία είναι η αποφυγή ανάληψης ρίσκων”.

   MARKZUCKERBERG, Διευθύνων Σύμβουλος (CEO) του Facebook

“Γίνετε τολμηροί και μην αναζητάτε πάρα πολλές συμβουλές για αυτό που σκοπεύετε να κάνετε ”

                          MICHAELDELL, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Dell

Πηγή: BusinessInsider

Γραφτείτε στο Newsletter και ενημερωθείτε για προγράμματα ανέργων και επιχειρήσεων
 
 
 
 
 
 
 
 
logos-bottom
eyc horizontal s

powered-by-logo  Κατασκευή ιστοσελίδων Dizzain  Copyright © Exelixis. All Rights Reserved.