Αρθρογραφία

com-abilities

Οι πρώτες εντυπώσεις μετράνε πολύ περισσότερο απ' ότι νομίζετε.

1. Το «να είστε ο εαυτός σας» δεν είναι πάντα καλή συμβουλή
Τι σημαίνει «να είσαι ο εαυτός σου»; Δεν είσαι το ίδιο πρόσωπο κάθε στιγμή. Ναι! Η διάθεση αλλάζει!
Η θετική αυτοπαρουσίαση δηλαδή το να προβάλουμε τον καλύτερο εαυτό μας, δεν σημαίνει ότι είμαστε υποκριτές και σίγουρα βοηθάει να αναδείξουμε τα πραγματικά μας θετικά στοιχεία.

2. Τονίστε τις ομοιότητες
Υπάρχουν έρευνες που αποδεικνύουν ότι μας αρέσουν οι άνθρωποι που τους αρέσουμε!
Όταν ζητήθηκε από πωλητές να μιμηθούν την γλώσσα του σώματος του συνομιλητή τους, κανείς δεν το παρατήρησε αλλά οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 20%.

3. Αφήστε τους να μιλήσουν
Πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται στην επικοινωνία και πάντα ρωτάνε «Τι άλλο να συζητήσω;»
Λάθος ερώτηση! Η σωστή ερώτηση είναι «Πώς θα κάνω τον άλλο να αρχίζει να μου μιλάει».
Θέλετε καλές σχέσεις με τους ανθρώπους; Το κλειδί είναι να μάθετε να ακούτε. Σύμφωνα με έρευνες, το να μιλάμε για τον εαυτό μας, είτε σε προσωπικές συζητήσεις είτε σε κοινωνικά δίκτυα, δίνει την ίδια ευχαρίστηση στον εγκέφαλο όση το φαγητό και τα χρήματα.

4. Κάντε τους άλλους να νιώθουν όμορφα
Οι έρευνες δείχνουν ότι οι άνθρωποι προτιμούν συμπαθητικούς παρά ανταγωνιστικούς συνομιλητές. Πώς θα τους κάνετε να νιώσουν όμορφα χωρίς να είστε γλοιώδεις; Να κάνετε ειλικρινή κομπλιμέντα και να ζητάτε τη συμβουλή τους.

5. Πώς να κάνετε την συζήτηση να έχει διάρκεια και ποιότητα
Μην μονοπωλείτε τη συζήτηση αλλά μην είστε και αμέτοχοι. Ακούστε — κάντε μικρές προσθήκες και γυρίστε τη «μπάλα» πίσω. Κάντε ερωτήσεις που θα κατευθύνουν το συνομιλητή σας και θα τον ενθαρρύνουν να βρει μόνος του τη λύση ή την απάντηση.

6. Τεχνική της επανάληψης
Η ενεργητική ακρόαση είναι τέχνη και έχει απίστευτη επιρροή. Υπάρχει όμως και ένας εύκολος και εντυπωσιακά αποτελεσματικός τρόπος να δείξετε στο συνομιλητή σας ότι πραγματικά τον ακούτε.
Απλά επαναλάβετε τις τρεις τελευταίες λέξεις που είπε. Δείχνει ότι τους ακούτε, ενδιαφέρεστε και ανυπομονείτε να μάθετε τη συνέχεια.

7. Κουτσομπολέψτε... αλλά θετικά
Πείτε θετικά πράγματα για φίλους ή συναδέλφους και αυτόματα θα σας δουν και οι άλλοι θετικά. Έρευνες δείχνουν ότι όταν κάποιο άτομο «κουτσομπολεύει» ο συνομιλητής του τον κατατάσσει υποσυνείδητα στην ίδια κατηγορία αρνητικών χαρακτηριστικών με αυτά που περιγράφει.

Γραφτείτε στο Newsletter και ενημερωθείτε για προγράμματα ανέργων και επιχειρήσεων
 
 
 
 
 
 
 
 
logos-bottom
eyc horizontal s

powered-by-logo  Κατασκευή ιστοσελίδων Dizzain  Copyright © Exelixis. All Rights Reserved.