Αρθρογραφία

question

του κ. Πρίτσα Κων/νου – Διπλ. Ηλεκτρολόγου Μηχανικού, Προέδρου του ΚεΔιΒιΜ2 EXELIXIS

Aναμένεται, εντός των ημερών, να εγκριθεί από τον ΟΑΕΔ το νέο πρόγραμμα με τίτλο «Επιταγή Εισόδου στην Αγορά Εργασίας για άνεργους νέους έως 29 ετών», το οποίο είναι ευρέως γνωστό και ως «Voucher για άνεργους νέους 18 έως 29 ετών».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο πρόγραμμα «Voucher» απευθύνεται σε άνεργους νέους δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, προσφέροντας 80 ώρες θεωρητικής εκπαίδευσης και 5 μήνες απασχόληση σε αμειβόμενη θέση πρακτικής άσκησης σε μια επιχείρηση του Ιδιωτικού Τομέα, με εκπαιδευτικό επίδομα τόσο για την κατάρτιση, όσο και για την πρακτική άσκηση, ανάλογα με το εκπαιδευτικό επίπεδο από 2.400 € έως 2.700 €.

Απώτερος σκοπός του εν λόγω προγράμματος αποτελεί «η επίτευξη μιας δομημένης πορείας εισόδου των άνεργων νέων στην αγορά εργασίας, η οποία δυνητικά καταλήγει στην τοποθέτησή τους σε θέσεις απασχόλησης σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας».

Ποια είναι όμως η αγορά εργασίας της Καρδίτσας, τι χαρακτηριστικά εργαζομένων αναζητά η τοπική οικονομία και ποιες οι απαραίτητες επαγγελματικές δεξιότητες ώστε να καλυφθούν αποτελεσματικά οι ανάγκες των ιδιωτικών επιχειρήσεων του Νομού σε ανθρώπινο δυναμικό;

Η απάντηση στα παραπάνω ερωτήματα δεν είναι εύκολο να δοθεί, χρειάζονται έρευνες και εμπεριστατωμένες μελέτες, και τελικά ίσως είναι ευθύνη του φορέα έγκρισης - ΟΑΕΔ - να εξιδικεύσει τα εν λόγω προγράμματα ανέργων στις ανάγκες και ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής, καθορίζοντας το θεματικό περιεχόμενο της κατάρτισης, ώστε να υπάρχει στοχευμένο αποτέλεσμα.

Βάση του προγράμματος, η δυνατότητα αυτή όμως, δίνεται στα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης (πρώην Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης γνωστά ως ΚΕΚ ).
Ετσι, τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης είναι ο συνδετικός κρίκος μεταξύ των καταρτιζομένων ανέργων και των επιχειρήσεων και τα προγράμματα κατάρτισης το εφαλτήριο των ανέργων νέων στην ειδίκευση και στην παραγωγή.
Είναι φανερή λοιπόν, η μεγάλη σημασία της επιλογής από τον καταρτιζόμενο του κατάλληλου Κέντρου Δια Βίου Μάθησης , που να διαθέτει έμπειρο διοικητικό και κυρίως εκπαιδευτικό προσωπικό.
Η επιλογή του Κέντρου με διαφορετικά κριτήρια , όπως «προσφορές» και «παροχές» που αποπροσανατολίζουν τους καταρτιζόμενους ,το μόνο αποτέλεσμα που μπορούν να έχουν, είναι η μετατροπή του προγράμματος από εργαλείο προσωπικής εξέλιξης σε παραπλάνηση και χάσιμο πολύτιμου χρόνου, με κέρδος τελικά μόνο ένα χρηματικό αντίτιμο.

Από τη στιγμή που τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης θα διαμορφώσουν τα προγράμματα κατάρτισης τους, οι νέοι που θα επιλεγούν να εκπαιδευτούν στο voucher οφείλουν:

  1. να αφιερώσουν χρόνο στην ανεύρεση του κατάλληλου γι' αυτούς προγράμματος κατάρτισης επιλέγοντας θεματικές ενότητες που θα τους δώσουν τις κατευθύνσεις και τα εφόδια για επαγγελματική προοπτική
  2. να διερευνήσουν τις πιθανότητες πρόσληψης σε επιχειρήσεις – μέσω φυσικά του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης που θα επιλέξουν - για μακροχρόνια και πέρα από το χρονικό ορίζοντα του προγράμματος, απασχόληση και,
  3. να δείξουν τον απαιτούμενο ζήλο, συνέπεια και αποτελεσματικότητα στην εργασία τους σαν να πρόκειται για μόνιμη και μακροχρόνια συνεργασία. Μόνο έτσι, η επιχείρηση θα μπεί σε διαδικασία για περαιτέρω ανανέωση της σύμβασης τους .

Είναι φανερό ότι, το πλέον καινοτόμο στοιχείο του προγράμματος Voucher, είναι η ενεργοποίηση του ίδιου του άνεργου νέου, γεγονός που ενισχύεται και από τη δυνατότητα επιλογής του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης και μετά την επιλογή του ως δικαιούχου, ανεξάρτητα από το αν εξυπηρετήθηκε από κάποιο Κέντρο στην διαδικασία κατάθεσης της αίτησης ένταξης στο πρόγραμμα.

Ας αξιοποιήσουν, λοιπόν, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, κέντρα, εκπαιδευτές, άνεργοι νέοι αλλά και γονείς αυτό το πραγματικά καινοτόμο εργαλείο που λέγεται πρόγραμμα Voucher θέτοντας ως στόχο την επαγγελματική αλλά και την προσωπική τους εξέλιξη.

Γραφτείτε στο Newsletter και ενημερωθείτε για προγράμματα ανέργων και επιχειρήσεων
 
 
 
 
 
 
 
 
logos-bottom
eyc horizontal s

powered-by-logo  Κατασκευή ιστοσελίδων Dizzain  Copyright © Exelixis. All Rights Reserved.