Αρθρογραφία

6-secrets-about-your-business

Το να διευθύνετε τη δική σας μικρή επιχείρηση είναι μια πρόκληση, καθώς πέρα από το πάθος και τη διάθεση που διαθέτετε υπάρχουν αρκετά προβλήματα που θέλουν ειδικό χειρισμό.

Διαβάστε για μερικά από τα σημαντικότερα προβλήματα που θα αντιμετωπίσετε και συμβουλές που θα κάνουν το δρόμο προς την επιτυχία ευκολότερο.

 • Ακολουθήστε το πάθος σας και μην εγκαταλείπετε
  Η επιχείρησή σας, σίγουρα, έχει ως έμπνευση κάτι που αγαπάτε, αλλά, ίσως, με την πάροδο του χρόνου να σας φανεί δύσκολο να κρατήσετε το πάθος ζωντανό.
  Να υπενθυμίζετε καθημερινά στον εαυτό σας γιατί ξεκινήσατε την επιχείρησή σας. Βεβαιωθείτε ότι «ερωτεύεστε» το πρόβλημα, και όχι τη λύση. Εάν η πρώτη σας λύση σε ένα πρόβλημα δεν λειτουργεί, επιστρατεύστε όλο το πάθος σας για να βρείτε μια άλλη.
 • Η ρευστότητα είναι το παν
  Η λειτουργία μιας επιχείρησης είναι μια τέχνη και μια επιστήμη μαζί. Η τέχνη είναι το πάθος σας. Η επιστήμη είναι το επιχειρηματικό σας μοντέλο. Βεβαιωθείτε ότι έχετε χαράξει το δικό σας επιχειρηματικό μοντέλο. Δεν είναι κάτι που θα αναθέσετε σε κάποιον άλλο. Η στενή παρακολούθηση των εσόδων και εξόδων, είναι το πιο κρίσιμο σημείο. Η άγνοια δεν είναι ευτυχία. Εάν ξέρετε πώς πάει η επιχείρησή σας, κάθε στιγμή, μπορείτε να αρχίσετε να γιορτάζετε την επιτυχία σας.
 • Έξυπνες προσλήψεις
  Το να δημιουργείς τη δική σου ομάδα συνεργατών είναι συναρπαστικό αλλά και πολύ αγχωτικό. Πάρτε το χρόνο σας. Προχωρήστε σε προσλήψεις των κατάλληλων ανθρώπων για την κατάλληλη θέση. Απολύστε τους άμεσα αν κάτι δεν πάει καλά. Πάρτε κοντά σας ανθρώπους που τους αρέσει να κάνουν αυτό που εσείς μισείτε, έτσι ώστε να επικεντρωθείτε στο στόχο σας, και μόνο.
 • Επικοινωνήστε με τους συνεργάτες σας
  Οι συνεργάτες σας είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να συμπληρωθεί το «παζλ» ταλέντων μιας επιχείρησης και να υπάρξει γρήγορη ανάπτυξη. Όμως, όπως ακριβώς και σε ένα γάμο, είναι κρίσιμο να υπάρχει συμφωνία αξιών και προσδοκιών. Καλό θα ήταν, λοιπόν, να υπάρχει ένα εταιρικό σύμφωνο. Όπως σε κάθε καλό γάμο, κάντε συχνές εξόδους και συναντήσεις με το συνεταίρο σας. Είναι μια καλή ευκαιρία να ανταλλάξετε νέες ιδέες ή να μιλήσετε για τυχόν προβλήματα σε ένα ήρεμο περιβάλλον.
 • Προβλέψτε... τα απρόβλεπτα
  Σκεφτείτε ότι θα υπάρξουν και κακοτοπιές στην πορεία σας. Να είστε αισιόδοξοι αλλά ταυτόχρονα να προετοιμάζεστε και για το χειρότερο. Καταστάσεις που θα συμβούν και δεν θα μπορείτε να ελέγξετε. Ρυθμίστε έτσι τις διαδικασίες στην επιχείρηση σας, ώστε να μπορείτε να πάρετε μια εβδομάδα άδεια ή να φροντίσετε το παιδί σας, αν αρρωστήσει. Βεβαιωθείτε ότι όλα θα πάνε καλά και χωρίς εσάς.
 • Είστε το αφεντικό, αλλά ... δεν χρειάζεται να είστε μόνοι σας
  Ως ιδιοκτήτης μιας μικρής επιχείρησης, πρέπει να παίρνετε όλες τις αποφάσεις. Πολλές φορές, όμως, είναι πολύ μοναχικό. Ζητήστε βοήθεια. Λίγοι έχουν το θάρρος να ξεκινήσουν μια επιχείρηση, αλλά πολλοί θα θέλουν να σας βοηθήσουν και να σας στηρίξουν. Ακόμα, ακούστε συμβουλές και «ρουφήξτε» γνώσεις και εμπειρίες από άλλους επιχειρηματίες. 
Γραφτείτε στο Newsletter και ενημερωθείτε για προγράμματα ανέργων και επιχειρήσεων
 
 
 
 
 
 
 
 
logos-bottom
eyc horizontal s

powered-by-logo  Κατασκευή ιστοσελίδων Dizzain  Copyright © Exelixis. All Rights Reserved.