Αρθρογραφία

focus-on-importans

Αισθάνεστε ότι το μυαλό σας συνεχώς βουίζει και η λίστα των εργασιών που πρέπει να κάνετε είναι ατελείωτη; Αυτό είναι το κλειδί για να επικεντρωθείτε στα πιο σημαντικά.

Αν η ζωή σας ήταν όπως ενός smartphone πόσες εφαρμογές θα μπορούσατε να εκτελέσετε ταυτόχρονα; Μήπως δουλεύετε σε μια ή δυο ή περισσότερες ιδέες που δεν είναι τόσο σημαντικές;

Διαβάστε την παρακάτω λίστα με τα πέντε σημεία που πρέπει να διορθώσετε για να βελτιώσετε αποτελεσματικά την καθημερινότητα σας.

  1. Προσοχή στις λίστες εργασιών. Βάλτε οπωσδήποτε προτεραιότητες στην εκτέλεση τους.
  2. Εστιάστε σε ότι θα σας ωφελήσει περισσότερο. Έρευνες έχουν δείξει ότι μόνο το 2% των ενεργειών μας μεγαλώνουν εκθετικά την εταιρεία μας, το υπόλοιπο 98% απλά τη βελτιώνουν.
  3. Ξεχάστε την τελειομανία. Μπορεί να ακούγεται περίεργο αλλά αν είστε σίγουρος για τις προτεραιότητες σας θα πρέπει να «παραμελήσετε» κάτι για να ασχοληθείτε με κάτι άλλο περισσότερο αποδοτικό.
  4. Κάντε πρώτα τα δύσκολα. Αναβάλλοντας κάτι που μας δυσκολεύει δεν μας κάνει τεμπέλη. Το πρώτο πράγμα που θα κάνετε όταν ξεκινάτε τη μέρα σας θα είναι αυτό που «φοβάστε» περισσότερο.
  5. Μην χάνετε χρόνο κλείνοντας τρύπες στη βάρκα σας – αλλάξετε βάρκα. Αν βλέπετε ότι ασχολείστε συνεχώς με θέματα που δεν θα έπρεπε. Τότε θα πρέπει να αναρωτηθείτε για τις συνεργασίες σας και να λάβετε ριζικά μέτρα.
Γραφτείτε στο Newsletter και ενημερωθείτε για προγράμματα ανέργων και επιχειρήσεων
 
 
 
 
 
 
 
 
logos-bottom
eyc horizontal s

powered-by-logo  Κατασκευή ιστοσελίδων Dizzain  Copyright © Exelixis. All Rights Reserved.