ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΝΕΑ

Στα τέλη Φεβρουαρίου ξεκινά το πολυσυζητημένο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ, σύμφωνα με ανακοίνωση της υφυπουργού Εργασίας κ. Ράνια Αντωνοπούλου, που είχε σε συνάντηση με την Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων (Κ.Ε.Δ.Ε.) παρουσία του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Π. Σκουρλέτη.
Η προκήρυξη για την Κοινωφελή Εργασία θα εκδοθεί στο τέλος Φεβρουαρίου, ενώ στο τέλος Μαρτίου θα καταρτιστούν οι πίνακες μοριοδότησης των ωφελούμενων. Οι προσλήψεις των επιτυχόντων στους φορείς που θα απορροφήσουν τους ανέργους με το πρόγραμμα θα γίνουν στις αρχές Απριλίου.


Όσοι επιλεχθούν για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, πρέπει να παρουσιαστούν στις θέσεις τους, 15 μέρες μετά την ανάρτηση των οριστικών πινάκων. Η αμοιβή εξαρτάται από την ηλικία των συμμετεχόντων. Όσοι είναι έως 25 ετών θα λαμβάνουν 427 ευρώ το μήνα (17,1 ευρώ ημερομίσθιο), ενώ όσοι είναι άνω των 25 ετών θα λαμβάνουν 490 ευρώ το μήνα (19,6 ευρώ ημερομίσθιο).
Η κ. Αντωνοπούλου αποκάλυψε επίσης ότι στις σκέψεις της είναι η αύξηση της διάρκειας των προγραμμάτων όπου θα γίνουν οκτάμηνης διάρκειας.

Γραφτείτε στο Newsletter και ενημερωθείτε για προγράμματα ανέργων και επιχειρήσεων
 
 
 
 
 
 
 
 
logos-bottom
eyc horizontal s

powered-by-logo  Κατασκευή ιστοσελίδων Dizzain  Copyright © Exelixis. All Rights Reserved.