ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΝΕΑ

Θα ανακοινωθούν το Σεπτέμβριο οι πρώτες χρηματοδοτικές δράσεις του νέου ΕΣΠΑ για την άσκηση επιχειρηματικής δραστηριότητας.
Πρόκειται για δύο προγράμματα που επιδοτούν το 100% των δαπανών για την έναρξη νέων εταιρειών από άνεργους πτυχιούχους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και από όσους δεν έχουν εργασία και θέλουν να στήσουν τη δική τους δουλειά.


Πιο συγκεκριμένα, οι δράσεις που αφορούν ανέργους είναι:

 

  • Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (προϋπολογισμός 50 εκατ. ευρώ σε δύο κύκλους των 25 εκατ. ευρώ ο καθένας).

Χρηματοδοτούνται επαγγελματικές δραστηριότητες από άνεργους πτυχιούχους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ηλικίας πάνω από 25 ετών ή από ελεύθερους επαγγελματίες για την άσκηση επαγγελματικής δραστηριότητας συναφούς με την ειδικότητά τους. Ενδεικτικά δικαιούχοι μπορεί να είναι γιατροί, οδοντίατροι, κτηνίατροι, φυσικοθεραπευτές, βιολόγοι, ψυχολόγοι, μαίες, δικηγόροι, αρχιτέκτονες, μηχανικοί κλπ. Επιχορηγούνται κατά 100% δαπάνες από 5.000 έως 25.000 ευρώ, όπως επαγγελματικός εξοπλισμός, λειτουργικό κόστος, κόστος για πρόσληψη μισθωτού κ.λπ.

  • Νεοφυής Επιχειρηματικότητα (προϋπολογισμός 120 εκατ. ευρώ σε δύο κύκλους των 60 εκατ. ευρώ ο καθένας).

Επιχορηγούνται άνεργοι άνω των 25 ετών αλλά και όσοι ασκούν επαγγελματική δραστηριότητα χωρίς να έχουν σχέση μισθωτής εργασίας. Το ύψος της ενίσχυσης είναι 100% για δαπάνες έως 50.000 ευρώ.

 

Γραφτείτε στο Newsletter και ενημερωθείτε για προγράμματα ανέργων και επιχειρήσεων
 
 
 
 
 
 
 
 
logos-bottom
eyc horizontal s

powered-by-logo  Κατασκευή ιστοσελίδων Dizzain  Copyright © Exelixis. All Rights Reserved.