ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΝΕΑ

Τέσσερα νέα προγράμματα επιδοτούμενης απασχόλησης και κατάρτισης για 35.500 ανέργους πρόκειται να τεθούν σε ισχύ εντός των ημερών, ενώ ήδη είναι σε εξέλιξη προγράμματα κοινωφελούς εργασίας για 49.761 ανέργους.

Κίνητρα παρέχονται προς τις επιχειρήσεις για την πρόσληψη ανέργων και η επιχορήγηση μπορεί να φτάσει έως και τα 600 ευρώ τον μήνα.
Αν είστε άνεργος ενημερωθείτε και προετοιμαστείτε ανάλογα για να διεκδικήσετε μια θέση εργασίας.


Αναλυτικά, τα τέσσερα νέα προγράμματα που θα ενεργοποιηθούν τον Ιούνιο είναι τα εξής:

  1. Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη ανέργων από 25 έως 66 ετών. Συνολικά θα ωφεληθούν 12.000 άτομα, με το ποσό της μηνιαίας επιδότησης από τον ΟΑΕΔ να είναι 450 ευρώ (το υπόλοιπο ποσό το καλύπτει η επιχείρηση). Αναμένεται να εξαντληθεί άμεσα.
  2. Πρόγραμμα δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας σε μεγάλες επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα για ανέργους ειδικών ομάδων του πληθυσμού. Αφορά 1.000 ανέργους και το μηνιαίο ποσό θα φτάνει έως και τα 600 ευρώ.
  3. Πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης ανέργων σε τομείς οικονομικής δραστηριότητας, που πρόκειται να δημιουργήσουν άμεσα νέες θέσεις εργασίας. Θα ωφεληθούν 12.500 άτομα, ενώ το ποσό της ημερήσιας επιχορήγησης θα κυμαίνεται ανάλογα με τη δράση..
  4. Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 10.000 ωφελουμένων. Πρόκειται για τα «τοπικά σχέδια για την απασχόλησης» και «τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες». Η ημερήσια επιδότηση είναι 18 ευρώ για ανέργους άνω των 25 ετών και 15 ευρώ για νέους κάτω των 25 ετών.
Γραφτείτε στο Newsletter και ενημερωθείτε για προγράμματα ανέργων και επιχειρήσεων
 
 
 
 
 
 
 
 
logos-bottom
eyc horizontal s

powered-by-logo  Κατασκευή ιστοσελίδων Dizzain  Copyright © Exelixis. All Rights Reserved.