ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΝΕΑ

Τα νέα προγράμματα κατάρτισης έως το τέλος του 2014, παρουσίασε το Υπουργείο Εργασίας, ώστε να περιοριστεί το πρόβλημα της ανεργίας και τα οποία θα τεθούν σε εφαρμογή το αμέσως προσεχές διάστημα. Από τα προγράμματα αυτά, αναμένεται να ωφεληθούν μεγάλος αριθμός ανέργων όλων των ηλικιών για διάστημα πέντε μηνών στις περισσότερες περιπτώσεις.

1ο πρόγραμμα:
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία διαβούλευσης για το πρώτο πρόγραμμα το οποίο αφορά την 38.000 ανέργους ηλικίας 25 έως 29 ετών. Το πρόγραμμα αυτό θα είναι διάρκειας 100 ωρών θεωρητικής εκπαίδευση και περίπου πέντε μήνες πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα. Η επιδότηση για τους συμμετέχοντες είναι 2.280 ευρώ για τους αποφοίτους ΑΕΙ - ΤΕΙ και 2.280 ευρώ για 18.000 θέσεις δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Σύμφωνα με πληροφορίες θα ανακοινωθεί στο δεύτερο δεκαήμερο του Αυγούστου

2ο πρόγραμμα:
Τις επόμενες ημέρες θα τεθεί σε διαβούλευση το δεύτερο πρόγραμμα, που είναι αντίστοιχο του πρώτου και αφορά νέους ανέργους ηλικίας 18 – 24 ετών και αφορά 9.000 ανέργους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και 3.000 ανέργους πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.

3ο πρόγραμμα:
Κατάρτιση ανέργων άνω των 29 ετών με χαμηλά τυπικά προσόντα το οποίο θα υλοποιηθεί μέσω ΟΑΕΔ για 16.000 άτομα. Η διαβούλευση θα πραγματοποιηθεί εντός του Αυγούστου και θα περιλαμβάνει θεωρία και πρακτική που θα φτάνει έως τους πέντε μήνες.

4ο πρόγραμμα:
Πρόγραμμα κατάρτισης για 15.000 ανέργους για νέους έως 24 ετών που θα απασχοληθούν σε ιδιωτικές επιχειρήσεις σε τομείς αιχμής της ελληνικής οικονομίας, όπως είναι ο τουρισμός, η ναυτιλία, η αγροτική παραγωγή και η πληροφορική. Χρονικά το πρόγραμμα προσδιορίζεται να είναι έτοιμο έως τον Νοέμβριο

5ο πρόγραμμα:
Πρόγραμμα (youth guarantee) για 8.000 ανέργους ηλικίας έως 24 ετών. Το πρόγραμμα θα είναι έτοιμο και η έναρξή του προσδιορίζεται για τον Δεκέμβριο του 2014.

Γραφτείτε στο Newsletter και ενημερωθείτε για προγράμματα ανέργων και επιχειρήσεων
 
 
 
 
 
 
 
 
logos-bottom
eyc horizontal s

powered-by-logo  Κατασκευή ιστοσελίδων Dizzain  Copyright © Exelixis. All Rights Reserved.