ΝΕΑ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ

Σύμφωνα με τον νόμο 4036/2012, κάθε αγρότης για να μπορεί να αγοράζει γεωργικά φάρμακα θα πρέπει να διαθέτει πιστοποιητικό χρήσης των γεωργικών φαρμάκων.
Οι αγρότες θα πρέπει να έρθουν σε επαφή με τους γεωπόνους από τους οποίους προμηθεύονται γεωργικά φυτοφάρμακα και οι οποίοι είναι πιστοποιημένοι στο να πουλούν γεωργικά φάρμακα ώστε να ενημερωθούν για το τι πρέπει να κάνουν για να πιστοποιηθούν και να μπορούν να αγοράζουν ελεύθερα τα φυτοφάρμακα που απαιτούνται.


Ο κάθε αγρότης για να λάβει το πιστοποιητικό που θα του επιτρέπει να αγοράσει και να χρησιμοποιεί γεωργικά φάρμακα θα πρέπει να συμμετάσχει και να επιτύχει σε εξετάσεις πιστοποίησης που θα διοργανώνει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.
Το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης EXELIXIS διοργανώνει σεμινάρια με στόχο την επιτυχία στις εξετάσεις πιστοποίησης στις οποίες ο κάθε συμμετέχων καλείται να απαντήσει σε 50 ερωτήσεις από τις οποίες οι 35 πρέπει να απαντηθούν σωστά. Τα αποτελέσματα θα ανακοινώνονται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αμέσως μετά το τέλος της εξέτασης. Το πιστοποιητικό με το οποίο ο κάθε αγρότης θα μπορεί να αγοράζει γεωργικά φάρμακα έχει διάρκεια 5 έτη.

Καλούμε τους αγρότες του Νομού, επειδή το κόστος των εξετάσεων κυμαίνεται ανάλογα με τον χρόνο συμμετοχής (όσο πιο νωρίς, τόσο πιο φθηνά), όπως έρθουν σε επαφή με τους γεωπόνους τους ή με το EXELIXIS για να ενημερωθούν για το τι πρέπει να κάνουν ώστε να πιστοποιηθούν ΑΜΕΣΑ.

Το EXELIXIS είναι πιστοποιημένο από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ως Κέντρο Κατάρτισης και ως Κέντρο Εξετάσεων για την υλοποίηση σεμιναρίων και για την διενέργεια εξετάσεων για την λήψη του πιστοποιητικού χρήσης των γεωργικών φυτοφαρμάκων από τους αγρότες.

Για περισσότερες πληροφορίες οι αγρότες μπορούν να απευθύνονται στο Κέντρο Κατάρτισης EXELIXIS.
Γαρδικίου 5 (πίσω από το Παυσίλυπο) ή στο τηλέφωνο 24410-40050

Γραφτείτε στο Newsletter και ενημερωθείτε για προγράμματα ανέργων και επιχειρήσεων
 
 
 
 
 
 
 
 
logos-bottom
eyc horizontal s

powered-by-logo  Κατασκευή ιστοσελίδων Dizzain  Copyright © Exelixis. All Rights Reserved.