ΝΕΑ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ

Ήταν χαρά μας να φιλοξενήσουμε τα παιδιά που συμμετείχαν στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2015 των Παιδικών Βιβλιοθηκών του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας και να συμβάλλουμε κι εμείς στην επίτευξη των δράσεών τους.

Έγραψαν για μας:

Ολοκληρώθηκε στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας, η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2015 με τίτλο "Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη…!", που για πρώτη φορά φέτος, οργάνωσε η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος σε συνεργασία με το δίκτυο δημόσιων και δημοτικών βιβλιοθηκών του Future Library.

Κατά την φετινή Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας πραγματοποιήθηκαν 68 δράσεις σε 7 παιδικές βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας, τις οποίες παρακολούθησαν περίπου 1300 παιδιά και 150 ενήλικες, που παράλληλα με τις δράσεις δανείστηκαν στη διάρκεια του καλοκαιριού περίπου 1700 βιβλία.

Και οι φετινές δράσεις ήταν πολύ πρωτότυπες, ενθουσίασαν μικρούς και μεγάλους, που πέρασαν δημιουργικά τα πρωινά του καλοκαιριού, ενώ παράλληλα είχαν την ευκαιρία ν’ απολαύσουν και κάποιες κινηματογραφικές ταινίες στους χώρους των παιδικών βιβλιοθηκών, τα ζεστά καλοκαιρινά βράδια.

Για να πραγματοποιηθεί και η φετινή καλοκαιρινή εκστρατεία φυσικά χρειάστηκε να εμπλακούν έμμεσα ή άμεσα πολλοί άνθρωποι. Εμείς σαν παιδικές βιβλιοθήκες θέλουμε να ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΟΥΜΕ θερμά της εθελόντριές μας (με Αλφαβητική σειρά) Ασπασία Ζάχου, Βάλια Δεληγιάννη, Βανέσα Ρουμελιώτη, Γεωργία Παλαπέλα, Γιώτα Στρατίκη, Έλλη Κατσαρή, Ματίνα Ζιάκα, Όλγα Βαΐτση, και Χαρά Ζάχου.

Επίσης ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στο Αστικό Κτελ Καρδίτσας, στον γεωπόνο Κύριο Κωνσταντίνο Μπάτρα, τους Αδελφούς Βαγγέλη και Σάκη Παπαβασιλείου καθώς και το προσωπικό του καταστήματος υπολογιστών «YOU» Καρδίτσας, το Κέντρο «Exelixis» και τον Κύριο Γιώργο Κεραμίδα, το φωτογραφείο «Digital Camera» και τους Κυρίους Αντώνη και Μάριο Παπαγεωργίου, τις Κυρίες Μαρία Μπαρμπατσάλου και Όλγα Μητσοπούλου από το θεατρικό εργαστήρι «ΡΟΔΑ», τον Αντιδήμαρχο πολιτισμού Κύριο Κωνσταντίνο Ψημμένο, τον Πρόεδρο, τη Διευθύντρια και τους συναδέλφους του Δ.Ο.Π.Α.Κ. για τις διευκολύνσεις που μας έκαναν και τις λύσεις που έδιναν στα διάφορα μικροπροβλήματα που αντιμετωπίσαμε και φυσικά την καθαρίστριά μας την Κυρία Ντίνα Καραπέτσα που είχε τους χώρους καθημερινά πεντακάθαρους!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ τον ηλεκτρονικό και έντυπο τοπικό τύπο, για την πολύ ωραία καθημερινή προβολή των δράσεων μας, όχι μόνο σε τοπικό, αλλά και πανελλήνιο επίπεδο και τη στήριξη που έδειξαν στις δράσεις μας.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ το προσωπικό του γραφείου μηχανογράφησης του Δήμου Καρδίτσας και συγκεκριμένα τον Προϊστάμενο Κύριο Βάϊο Ανυφαντή και τους κ.κ. Θωμά Μαυραντζά, Χρήστο Αδάμο και την Κυρία Λίτσα Τραχανά, για την προβολή της εκστρατείας μας, μέσα από την ιστοσελίδα του Δήμου Καρδίτσας.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ τους συναδέλφους από διάφορες βιβλιοθήκες της χώρας για την ανταλλαγή απόψεων, δράσεων και υλικού, όλο αυτό το διάστημα.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ τη ψυχή των δράσεων Κυρία Ειρήνη Βοκοτοπούλου, το προσωπικό του Future Library που είναι πάντα δίπλα μας για ότι μας απασχολεί, αλλά και το προσωπικό της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος που φέτος βούτηξε στα βαθιά για να οργανώσει την καλοκαιρινή Εκστρατεία, και φυσικά το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» για τη χρηματοδότηση του προγράμματος.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ, το ΙΚΕΑ Θεσσαλίας, το βιβλιοπωλείο «Ηλίας Βασιλάκος» και τις Κυρίες Νάντια και Νικολέτα Καραντώνη από το κατάστημα πλεκτών «ΒΕΡΑ» για τα υλικά που μας χάρισαν για την πραγματοποίηση των δράσεων μας.

Και φυσικά ένα τεράστιο ευχαριστώ σ’ όλα τα παιδιά και τους γονείς, που συμμετείχαν άλλοι λιγότερο κι άλλοι περισσότερο, με μεγάλη όρεξη και μεράκι στις δράσεις μας και μας έκαναν να περάσουμε άλλο ένα υπέροχο και ενδιαφέρον Καλοκαίρι.

Στην παρακάτω διεύθυνση στο διαδίκτυο, μπορούν όσοι θέλουν να παρακολουθήσουν ένα ντοκιμαντέρ του Future Library με τη συμμετοχή και των Παιδικών Βιβλιοθηκών του Δ.Ο.Π.Α.Κ. και τίτλο «Οι βιβλιοθήκες του μέλλοντος». https://www.youtube.com/watch?v=aFM5Sk4--HU&feature=youtu.be

Οι Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας, θ’ ανοίξουν πάλι τις πύλες τους για το κοινό, τη Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2015, κάθε απόγευμα από τις 4 έως τις 7.

Πληροφορίες για το αναλυτικό πρόγραμμα λειτουργίας των Παιδικών Βιβλιοθηκών θα υπάρχουν στην Ιστοσελίδα του Δήμου Καρδίτσας http://www.dimoskarditsas.gov.gr/ και στη σελίδα των Παιδικών Βιβλιοθηκών στο Facebook https://www.facebook.com/paidikesbibliothikes.
Και φέτος το καλοκαίρι… «Εδώ δεν ήταν βιβλιοθήκη… αλλά ένας χώρος γνώσης, έκφρασης & δημιουργίας»!!!

Γραφτείτε στο Newsletter και ενημερωθείτε για προγράμματα ανέργων και επιχειρήσεων
 
 
 
 
 
 
 
 
logos-bottom
eyc horizontal s

powered-by-logo  Κατασκευή ιστοσελίδων Dizzain  Copyright © Exelixis. All Rights Reserved.